top of page

אני מזמינה אתכם להסתייע בכלים המגוונים שרכשתי ואשר אני ממשיכה להרחיב ולשכלל במהלך השנים, אשר הינם מתווספים להכשרה אקדמית גבוהה.

 

אני מציעה:

1. טיפול רגשי לילדים ומבוגרים בגישה קוגניטיבית התנהגותית CBT.

2. הדרכת הורים בגישה קוגניטיבית התנהגותית CBT.

 

 

 

מידע אודות פסיכותרפיה CBT, עיצוב התנהגות, קשיים במיומנויות חברתיות והדרכת הורים בגישה קוגניטיבית התנהגותית

 

מהו טיפול קוגניטיבי התנהגותי?

על פי גישה זו, כל התנהגות היא תוצאה של למידה, אשר התעצבה באמצעות סכמות והרגלי חשיבה, אמונות וחיזוקים. התנהגות מטרתה להשיג תוצאה רצוייה בעיני "המתנהג". 

התנהגות שאינה רצוייה ומסתגלת, מקורה במחשבות מכשילות, וניתן לעצב אותה מחדש באמצעות שינויי חשיבה. 

טיפול זה באופיו מתמקד בהווה, השיח בין המטפל והמטופל הינו "בגובה העיניים", כאשר המטופל אקטיבי, פעיל, ומגוייס לשינוי. הטיפול במהותו דורש נכונות לעבודה מאומצת מהמטופל בין פגישה לפגישה. תהליך השינוי מתבסס בטיפול ומתרחש מחוץ לחדר הטיפולים, כאשר המטופל מקבל "משימות התפתחותיות" שהוא מיישם בין הפגישות. 

במהלך הפגישה מתקיים דיאלוג, המלווה לעיתים בכלים מתחום המשחק, קלפים טיפוליים, ציור, כתיבה, דמיון מודרך, אשר מטרתם לזהות באופן מדוייק את הבעייה המוצהרת, התהליכים הקודמים לה, המחשבות והתחושות המתלוות לה, והתוצאות שנוכחותה וקיומה מביאות עמן. 

טיפול זה נתמך מחקרית באופן גורף, עבור הפרעות רבות. הוא מוכח כטיפול היעיל ביותר לשם ריפוי התנהגויות הפוגעות באיכות החיים של האדם, כגון התקפי חרדה, OCD הפרעות אובססיביות, דיכאון, מתח, בעיות התנהגות, קשיי קשב וריכוז, דימוי עצמי וקשיים במיומנויות חברתיות. 

מהי הדרכה הורית בגישה קוגניטיבית התנהגותית? 

הדרכה בגישה זו מפנה מקום ומרחב לקולו של ההורה, מעניקה בה בעת ידע, הבנה ומיומנות בעקרונות הטיפול הקוגניטיבי ההתנהגותי, מאפשרת להורה להיפרד מתחושת האשם וחוסר האונים ולחוש בעל כלים להתמודד ביעילות עם הקשיים ההתנהגותיים המקשים על הדינאמיקה המשפחתית. כל משפחה בוחרת את המוקד הרלוונטי עבורה להתמקד בו לשם יצירת שינוי והטבת איכות החיים של כלל בני המשפחה.

ההורה הוא חלק אינטגראלי ממשאב הכוחות של הילד, שותף משמעותי בתהליך השינוי ולו השפעה רבה על עיצוב התנהגותו של ילדו. בהדרכה, אנו מפנים עבור ההורה מרחב מכיל, המאפשר לו לעבד את תחושותיו ולבצע תהליך ארגון משפחתי מחודש. לעיתים קרובות, תוך למידת ההורה שפה קוגניטיבית התנהגותית, מתרחש שינוי ממוקד בהתנהגות הילד ושיפור באקלים המשפחתי. 

הדרכת הורים בגישה קוגניטיבית התנהגותית מתאימה ביותר למשפחות להן ילד "מאותגר קשב":

במפגשים ההורים לומדים על הפרעת הקשב, אשר לרוב מתבטאת ומציפה במלוא חריפותה עם כניסתו של ילדם למערכת החינוך. בהמשך, ההפרעה מתבטאת במעברים בין המסגרות החינוכיות השונות, עם זאת, ההפרעה אינה משפיעה רק על אספקטים לימודיים, אלא על כל תחומי החיים. התארגנות, ניהול זמן ומשאבים, וויסות, יחסים משפחתיים וחברתיים ובהמשך אף יחסים זוגיים, בחירה בתחום תעסוקה, הכשרה מקצועית והשתלבות בשדה העבודה. אי לכך, חיונית תמיכה מותאמת למשפחה ולילד וקבלת כלים רלוונטיים, לשם התמודדות אפקטיבית בצמתים שהחיים מזמנים.

 

 

bottom of page